​Anak Malaysia: Sebuah Perjalanan Politik Progresif

List price: RM45.00
RM40.00
You save: RM5.00 (11%)
Save 11%
9789670067018
71 item(s)
+


Anak Malaysia: Sebuah Perjalanan Politik Progresif

Author: Nik Nazmi Nik Ahmad
Publisher: ILHAM Books
ISBN: 9789670067018
Weight: 
Pages: 350pp
Year: 2022
Price: 

Anak Malaysia menukilkan kisah Nik Nazmi Nik Ahmad yang membesar dalam era Malaysia di bawah tampuk pemerintahan rejim autoritarian Perdana Menteri Mahathir Mohamad, episod-episod sengsara negara seperti peristiwa 13 Mei dan pemenjaraan Anwar Ibrahim antara asbab beliau menyertai gerakan Reformasi. 

Sebagai ahli Parti Keadilan Rakyat (KEADILAN), beliau menjadi wakil negeri yang paling muda dalam Pilihan Raya Umum 2008 dan semakin meningkat dewasa, sebagai Ketua Pemuda gabungan Pakatan Harapan (PH), beliau menyertai kempen menentang Perdana Menteri pada waktu itu, Najib Razak dan bergilir tempat teduhan antara di penjara dan mahkamah.

Kebangkitan Pakatan Harapan mencapai kemenangan bersejarah pada 2019 menamatkan pemerintahan Barisan Nasional selama berpuluh tahun, namun kerajaan baharu ini terus dituntut bekerja menyelesaikan krisis-krisis lama dan juga yang mendatang, tetapi gagal mencapai kematangan dan akhirnya menuju kehancuran pada 2020 seterusnya membawa kepada ketidakstabilan politik yang masih belum reda sehingga kini.

Anak Malaysia adalah sebuah catatan yang wajib ditekuni untuk memahami sejarah kemelut negara dan kemungkinan jalan penyelesaiannya.


Buku yang Sesuai Dibeli Bersama


JAMINAN KAMI

ORDER DIPROSES & DIHANTAR SETIAP HARI

Bayar SEBELUM 10 AM, order akan diproses & dihantar pada hari yang sama.

Bayar SELEPAS 10 AM, order akan diproses & dihantar pada esok hari.

*ISNIN - JUMAAT (hari bekerja sahaja). Tiada penghantaran dibuat pada hari Sabtu, Ahad & cuti umum.

HUBUNGI KAMI