​Derita Penjara Tanpa Bicara

RM25.00
5 item(s)
+

Derita Penjara Tanpa Bicara

Author: Saari Sungib
Publisher:  SIRD
ISBN:  9789670630199
Weight: 
Pages: pp
Year: 2023.
Price: RM25

Derita Penjara Tanpa Bicara : Kisah Kekejaman Akta Zalim

Sebagai kesimpulan, bolehlah dikatakan buku ini berjaya mencapai dua hal yang penting. Pertama, dengan memberikan bukti-bukti yang konkrit tentang kezaliman ISA daripada pelbagai aspek dan perspektif, Saari memberikan hujah meyakinkan supaya ISA ditolak dan dihapuskan. Memang benar kini ISA sudah dihapuskan, akan tetapi gantinya SOSMA tidak ubah daripada ISA dan sudah seharusnya dimansuhkan. 

Kedua, dengan menghuraikan segala pengalaman yang dilaluinya sendiri dan juga yang dialami oleh ramai orang tahanan lain di bawah ISA di negara ini, dan juga oleh tahanan politik di negara lain, seperti mereka yang ditahan oleh Amerika Syarikat di Guantanamo, Saari berjaya mengemukakan semacam sebuah manual lengkap yang boleh memberi panduan serta peringatan berguna kepada bakal orang tahanan bahkan juga mereka yang sedang ditahan.

Buku ini berguna sekali dan penerbitannya sangat dialu-alukan.

Dr Syed Husin Ali

Penahanan ISA adalah penahanan politik. Oleh itu hanya perkiraan politik sahaja yang menjadi sebab seseorang tahanan politik itu dibebaskan.

Pihak yang membuat keputusan menahan seseorang tahanan politik adalah orang politik. Perkara yang paling tidak disenangi oleh orang politik adalah tekanan politik. Seteguh mana pun kedegilan orang politik itu bertahan menghadapi tekanan politik – tempatan, serantau dan antarabangsa, lambat laun pasti ia akan tumbang juga!

Undur tetap undur juga ia akhirnya!!

Dengan itu seorang tahanan politik mesti bangkit dan lawan! Tentang kezaliman sehabis-habisan. Terus tingkatkan tekanan politik! Jangan duduk diam!

Berdiam diri dan membenarkan diri dizalimi adalah satu kezaliman!

Saari Sungib


JAMINAN KAMI

ORDER DIPROSES & DIHANTAR SETIAP HARI

Bayar SEBELUM 10 AM, order akan diproses & dihantar pada hari yang sama.

Bayar SELEPAS 10 AM, order akan diproses & dihantar pada esok hari.

*ISNIN - JUMAAT (hari bekerja sahaja). Tiada penghantaran dibuat pada hari Sabtu, Ahad & cuti umum.

HUBUNGI KAMI