​Ensiklopedia Sirah Kekasihku Nabi Muhammad SAW

RM149.00
9789673887705
2 item(s)
+

Ensiklopedia Sirah Kekasihku Nabi Muhammad SAW

Author: Zahazan Mohamed & Wahid Abd. Hanif
Publisher: Telaga Biru
ISBN:  9789673887705
Weight: 1
Pages: 328pp
Year: 2022
Price: RM149

Al-Sirah di sini bermaksud perjalanan hidup seorang manusia yang sempurna dari segala aspek, iaitu Nabi Muhammad SAW. Sesungguhnya, sirah Baginda SAW ini adalah untuk semua. Menerusi sirah Nabi SAW, seorang hakim akan mendapati contoh-contoh sempurna tentang keadilan, tawaduk, bagaimana melindungi hak dan harta manusia, mengembalikan keadilan kepada yang berhak serta meletakkan semua perkara pada tempatnya.

Kelebihan

Dapat mengenali Nabi SAW atau makrifatun al-Nabi SAW. Maksudnya, dapat mengenali keperibadian dan fasa-fasa kehidupan Nabi SAW sama ada sebelum atau selepas dilantik menjadi Rasul serta suka duka Baginda SAW dalam mengharungi tugas-tugas dakwah.

Dapat mengenali para sahabat Baginda SAW yang merupakan manusia-manusia pilihan Allah SWT yang menemani Baginda SAW dan kesetiaan mereka.

Dapat mengetahui sebab turunnya al-Quran atau asbab al-nuzul. Walaupun bukan semua ayat al-Quran mempunyai asbab al-nuzul, tetapi sekiranya ada ia akan menjadi lebih jelas tentang mengapa ayat tersebut turun, sekali gus memahami apa yang dimaksudkan oleh Allah SWT.

Buku yang Sesuai Dibeli Bersama


JAMINAN KAMI

ORDER DIPROSES & DIHANTAR SETIAP HARI

Bayar SEBELUM 10 AM, order akan diproses & dihantar pada hari yang sama.

Bayar SELEPAS 10 AM, order akan diproses & dihantar pada esok hari.

*ISNIN - JUMAAT (hari bekerja sahaja). Tiada penghantaran dibuat pada hari Sabtu, Ahad & cuti umum.

HUBUNGI KAMI