​Pemerkasaan Belia dan Wanita

RM40.00
9789672519423
3 item(s)
+

Pemerkasaan Belia dan Wanita

Author: Azlina Abdullah, Nur Hafizah Yusoff & Mohd Fuad Mat Jali 
Publisher:  UKM Press
ISBN:  9789672519423
Weight: 0.333
Pages: 218p
Year: 2023
Price: RM40

Toko Powerhanan Belia dan Hisia adalah satu projek penerbitan Kloster Penyelidikan Sosio Budaya Pusat Kajian Pembangunan, Sorial Jan Pecekitaran (SHEDS Fakulti Sains Sosial dan Kemanusiaan (NSK), Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) Projek buku ini not melibatkan Kolaborasi pemalis dari universin selain UKM. iaitu dari Universiti Malaya (UMD) Universiti Utara Malaysia (UUM) dan Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) Buku ini dihasilkan sebagai satu usaha mengetengah dan membincangkan pelbagai isu semasa berkaitan belia dan juga wanita terutama dalam konteks mendepani cabaran kehidupan masa kini. Belia dan wanita merupakan nadi kepada pembangunan negara dan mempunyai peranan sosial tersendiri dalam masyarakat dan negara. Namun demikian. golongan ini acap kali berdepan dengan pelbagai cabaran sosial di dalam kehidupan mereka Cabaran sosial yang dihadapi boleh mengundang pelbagai masalah malah menjadi lebih parah seandainya golongan ini. tidak dapat menanganinya Justeru, usaha dan inisiatif pemerkasaan diri sendiri di samping memanfaatkan pelbagai bentuk bantuan dan juga dasar sedia ada kerajaan amatlah penting bagi membangunkan potensi dan bakal masing-masing. Oleh yang demikian, kepelbagaian cabaran sosial belia dan wanita serta pemerkasaan diri masing-masing akan diberikan tumpuan oleh buku mi

Isu yang dibincangkan dalam setiap bab buku ini merupakan sebahagian daripada hasil kajian yang telah dijalankan oleh para penulis Masing-masing kajian yang telah dijalankan oleh para penulis adalah daripada geran penyelidikan mahupun kajian ke arah penghasilan disertasi Sarjana atau Doktor Falsafah Dalam menghasilkan babs ini, kesemua bab telah melalui dua kali proses saringan. Saringan pertama berlangsung antara sesama penulis dan editor buku bagi mendapatkan maklum balas dan komen awal. Hasil saringan tersebut, draf bab telah ditambah baik Saringan kedua pula berlangsung antara penulis dan dua orang powasit Bab-bab tersebut kemudiannya telah ditambah baik sekali lagi berdasarkan teguran, komen dan saranan yang diterima oleh para pewasit.

Harapan penyunting kandungan buku ini tidak akan terbatax banya kepada mereka yang terlibat secara langsung dalam bidang-bidang kajian berkaitan.


JAMINAN KAMI

ORDER DIPROSES & DIHANTAR SETIAP HARI

Bayar SEBELUM 10 AM, order akan diproses & dihantar pada hari yang sama.

Bayar SELEPAS 10 AM, order akan diproses & dihantar pada esok hari.

*ISNIN - JUMAAT (hari bekerja sahaja). Tiada penghantaran dibuat pada hari Sabtu, Ahad & cuti umum.

HUBUNGI KAMI