​Rukun Negara Dan Pancasila: Ideologi Dan Amalan

RM90.00
9789672831624
2 item(s)
+

Rukun Negara Dan Pancasila: Ideologi Dan Amalan

Editors: Tan Sri Dato' Sri Dr. et.al
Publisher: UMP Press
ISBN: 9789672831624
Weight: 0.57 kg
Pages: 374
Year: 2022
Price: RM90

Buku Rukun Negara dan Pancasila ideologi dan Amalan ini memuatkan 23 artikel ilmiah pilihan yang dihasilkan oleh pensyarah-pensyarah dari ketiga-tiga institusi tersebut (UMP, UKM & UNY) yang merangkumi konsep, amalan dan penghayatan Rukun Negara dan Pancasila dalam mendepani cabaran sosial, ekonomi, politik, pendidikan dan undang-undang dan lain-lain bagi kedua-dua negara.

 Adalah diharapkan bahawa buku ini akan dapat menyumbang sebahagian koleksi bahan ilmiah untuk tatapan generasi muda yang sebahagiannya tidak menyedari kepentingannya.
 Kitab ini disiapkan penulisnya setelah memohon petunjuk (istikharah) daripada Allah bersangkutan dengan permintaan dua sahabat beliau semasa menziarahi maqam 'Abdullah Ibn Abbas sepupu Rasulullah di Taif. 

Mereka meminta agar menulis sesuatu yang dapat memberi manfaat mengenai jalan akhirat. Hilyat al-Abdal berbentuk risalah berhubung dengan empat perhiasan rohaniah yang mewariskan empat tunggak makrifah, empat hal rohaniah dan empat maqamat kepada murid dan muhaqqiq yang menguasainy


JAMINAN KAMI

ORDER DIPROSES & DIHANTAR SETIAP HARI

Bayar SEBELUM 10 AM, order akan diproses & dihantar pada hari yang sama.

Bayar SELEPAS 10 AM, order akan diproses & dihantar pada esok hari.

*ISNIN - JUMAAT (hari bekerja sahaja). Tiada penghantaran dibuat pada hari Sabtu, Ahad & cuti umum.

HUBUNGI KAMI