​Syuhada di Bumi Barakah Al-Quds

RM35.00
9789670067230
97 item(s)
+

PRE ORDER Syuhada di Bumi Barakah Al-Quds

Author: Abu Al-Abrar
Publisher: ILHAM Books
ISBN: 9789670067230
Weight: 
Pages: 200pp
Year: 2024
Price: RM35

Syuhada’ Di Bumi Barakah Al-Quds adalah siri pertama kompilasi para syuhada yang telah menggadaikan jiwa dan harta mereka bagi membebaskan bumi barakah Palestin. Semua para syuhada ini adalah merupakan para pimpinan dalam Hamas dan Briged Izzudin Al-Qassam. Walau bagaimanapun buku ini dimulakan dengan tokoh syuhada yang pertama yang telah meletakkan batu asas yang utuh untuk para mujahidin selepas beliau iaitu Syeikh Izzuddin Al-Qassam. Tokoh pertama ini telah membuka lembaran baru dalam penentangan terhadap penjajahan Zionis dengan meletakkan asas keimanan dan akhlak Islam dalam perjuangan mereka.

Ini diikuti dengan tokoh-tokoh lain seperti Syeikh Ahmad Yasin dan Dr Abdul Aziz Al-Rantisi yang telah mengasaskan Hamas, Yahya Ayyash the Engineer yang merupakan pakar persenjataan Briged Al-Qassam, Syeikh Salah Shehada yang menjadi pemimpin pertama Briged Izzuddin Al-Qassam, pakar persenjataan yang lain seperti Mahmud Abu Hanoud, Saad Al-Arabid dan Tito Masoud, pakar media seperti Rami Khader Saad, Dr Ibrahim Al-Maqadmeh yang merupakan seorang intelektual dan pakar diplomasi Hamas, tiga bersaudara dari keluarga Abu Hain (Mahmud, Yusuf dan Aiman) dan Ismail Abu Shanab yang merupakan orang nombor tiga dalam Hamas. Apa yang kita boleh simpulkan ialah mereka semua merupakan individu-individu yang amat cemerlang dalam aspek kehidupan mereka dan kemudian dalam jihad mereka. Kecemerlangan mereka inilah yang menyebabkan mereka berjaya menggegarkan entiti Zionis yang kemudian membuat perancangan rapi untuk menghapuskan para mujahidin ini.

Semoga buku ini menjadi pembakar semangat untuk para pencinta bumi barakah Palestin dan menjadikan mereka lebih memahami perjuangan yang telah diwarisi sejak beberapa generasi ini.


JAMINAN KAMI

ORDER DIPROSES & DIHANTAR SETIAP HARI

Bayar SEBELUM 10 AM, order akan diproses & dihantar pada hari yang sama.

Bayar SELEPAS 10 AM, order akan diproses & dihantar pada esok hari.

*ISNIN - JUMAAT (hari bekerja sahaja). Tiada penghantaran dibuat pada hari Sabtu, Ahad & cuti umum.

HUBUNGI KAMI