Travelog PhD Menggapai Impian, Sejuta Harapan

RM25.00
10 days
9789672486404
2 item(s)
+
Travelog PhD Menggapai Impian, Sejuta Harapan


Author: Siti Nur Zahirah Omar

ISBN: 9789672486404

Weight:

Pages: 128pp

Year: 2021

Price: RM25

Travelog PhD: Menggapai Impian, Sejuta Harapan adalah perkongsian ilmu dan pengalaman sebenar penulis yang disampaikan kepada pembaca, khususnya kepada bakal pelajar dan pelajar pasca siswazah yang ingin menyambung pengajian ke peringkat Ijazah Doktor Falsafah (PhD). Tujuan utama perkongsian ini adalah untuk memberi gambaran sebenar perjalanan pengajian PhD yang dianggap sebagai sesuatu yang sukar untuk dicapai. Penulis cuba berkongsi pengalaman sendiri, panduan, persediaan, tip dan solusi mengikut kepada perbincangan topik yang sesuai dengan pengajian supaya mereka lebih memahami konsep sebenar pengajian PhD.

Kandungan buku ini memperincikan tentang apa itu PhD, permulaan pengajian PhD, panduan penyediaan kertas cadangan (proposal), penyelia dan pasca siswazah, kesalahan pelajar PhD dan cara mengatasinya, sikap-sikap yang harus dihindari oleh pelajar PhD, tip-tip bermanfaat untuk pelajar pasca siswazah, penulisan saintifik dan persediaan menghadapi viva-voce.

Buku ini dipersembahkan dengan bahasa yang mudah untuk difahami, berbentuk santai bagi rujukan pembaca umum. Pelbagai panduan dan tip berguna turut disediakan dalam naskah ini. Diharap buku ini dapat memberi manfaat, inspirasi dan panduan kepada para pelajar yang akan melanjutkan pengajian atau sedang melanjutkan pengajian PhD serta menjadi rujukan sepanjang masa.

Buku yang Sesuai Dibeli Bersama


JAMINAN KAMI

ORDER DIPROSES & DIHANTAR SETIAP HARI

Bayar SEBELUM 10 AM, order akan diproses & dihantar pada hari yang sama.

Bayar SELEPAS 10 AM, order akan diproses & dihantar pada esok hari.

*ISNIN - JUMAAT (hari bekerja sahaja). Tiada penghantaran dibuat pada hari Sabtu, Ahad & cuti umum.

HUBUNGI KAMI