Ulul Albab Menyingkap Keajaiban Islam

RM31.00
9789672417354
5 item(s)
+

Ulul Albab Menyingkap Keajaiban Islam

Editor: Riswadi Azmi, Nor Hazmin Sabri, Rodiah Mustafa & Ahmad Mustaffa Mohamad
Publisher: UMT Press
ISBN: 9789672417354
Weight: 0.29 kg
Pages: 124
Year: 2022
Price: RM31

Al-Quran adalah Kalam Allah yang menjadi panduan hidup bagi manusia sejagat. Ia adalah talian penghubung antara manusia dengan Pencipta. Bagi memahami wahyu Allah SWT ini, para ulama Islam dulu dan kini berusaha menyampaikan tafsirannya dengan pelbagai pendekatan.

Penerbitan buku “Ulul Albab: Menyingkap Keajaiban Islam adalah sebagai salah satu metode untuk menyampaikan kepada masyarakat pelbagai penemuan serta hasil kajian saintifik yang dilakukan oleh para penyelidik dalam mengungkap pelbagai keajaiban Islam. Di dalam al-Quran telah tercatat barisan kehebatan ciptaan Allah SWT manakala kajian yang dilakukan adalah semata-mata untuk membenarkan apa yang terkandung di dalam al-Quran.

Melalui helaian demi helaian tulisan artikel yang dikumpulkan di dalam buku ini, pelbagai penemuan dapat membuka minda para pembaca dan diharapkan akan menguatkan lagi keimanan kita kepada Allah dan Rasul-Nya. Penemuan-penemuan dalam bidang teknologi pemakanan, kesihatan, genetik dan penternakan dibentang dan dikupas satu persatu dan disandarkan kepada ayat-ayat al-Quran, mutiara hadis serta pandangan ulama pastinya akan menjadi panduan dan pelengkap kepada kefahaman para pembaca.

Buku yang Sesuai Dibeli Bersama


JAMINAN KAMI

ORDER DIPROSES & DIHANTAR SETIAP HARI

Bayar SEBELUM 10 AM, order akan diproses & dihantar pada hari yang sama.

Bayar SELEPAS 10 AM, order akan diproses & dihantar pada esok hari.

*ISNIN - JUMAAT (hari bekerja sahaja). Tiada penghantaran dibuat pada hari Sabtu, Ahad & cuti umum.

HUBUNGI KAMI