Wacana Polemik Perundangan Transnasional

RM35.00
10 days
9789672486459
3 item(s)
+
Wacana Polemik Perundangan Transnasional
Editor: Yusramizza Md Isa @ Yusuff, Ahmad Shamsul Abd Aziz, Nor Azlina Mohd Noor
ISBN: 9789672486459
Weight:
Pages: 168pp
Year: 2021
Price: RM35
Isu perundangan yang semakin berkembang mendorong perdebatan berterusan berkaitan kaedah menangani yang terbaik. Isu-isu seperti pengedaran dadah, tuntutan hak cipta, pertikaian kewilayahan dan buli siber ialah sebahagian rantaian cabaran global yang menuntut penganalisisan dan penyelesaian perundangan secara jitu dan berkesan.
Buku Wacana Polemik Perundangan Transnasional ini menyajikan penulisan berkaitan beberapa isu perundangan yang utama dalam wacana perdebatan transnasional. Buku ini dibahagikan kepada tiga bahagian utama yang meliputi liabiliti jenayah terhadap diri dan harta, kedaulatan negara di persada antarabangsa dan cabaran perkembangan siber dan harta intelek. Isu-isu perundangan yang terpilih dibincangkan dalam buku ini berlandaskan konsep yang penting, peruntukan-peruntukan statut yang relevan serta kes yang telah diputuskan.
Dirangka sebagai medium untuk perbincangan lanjut, buku ini memaparkan spektrum perspektif antarabangsa dan domestik terhadap isu-isu perundangan semasa. Buku ini bukan sahaja tepat pada masanya tetapi juga dapat meningkatkan pengetahuan serta pengalaman perundangan kepada pembaca. Oleh sebab itu, buku ini menjadi bahan pencerahan undang-undang yang sewajarnya dimiliki oleh para pengamal undang-undang, profesional, ahli akademik dan pelajar undang-undang. Pengolahan kandungannya yang sistematik dan mudah menjadikan buku ini juga sesuai sebagai tatapan masyarakat umum yang ingin celik undang-undang.

Buku yang Sesuai Dibeli Bersama


JAMINAN KAMI

ORDER DIPROSES & DIHANTAR SETIAP HARI

Bayar SEBELUM 10 AM, order akan diproses & dihantar pada hari yang sama.

Bayar SELEPAS 10 AM, order akan diproses & dihantar pada esok hari.

*ISNIN - JUMAAT (hari bekerja sahaja). Tiada penghantaran dibuat pada hari Sabtu, Ahad & cuti umum.

HUBUNGI KAMI